Wie zijn wij?
Janneke heeft de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk (SPW) gedaan en vervolgens Creatieve Therapie (beeldende vorming) op Middeloo. Na enige jaren in het groepswerk heeft ze na een omscholing tot meubelmaker een tijd in de interieurbouw gewerkt. Toch bleef de zorg lonken en werkte ze 18 jaar als begeleider dagbesteding op de houtwerkplaats van de Amerpoort.
Sinds 1 november 2019 is zij nu echt op haar plek als projectleider van de dagbesteding bij De Witte Raaf en recent, vanaf 1 april 2023 is zij bij de Witte Raaf in dienst gekomen. Mensen tot bloei laten komen is wat Janneke drijft. Een mooie uitdaging, elke dag weer, om dit waar te maken in het werken met glas in lood en Tiffany.
“Al onze begeleiding is maatwerk. Door de individuele aandacht voor de deelnemer en aan te sluiten bij zijn of haar kunnen, bieden we de mogelijkheid om positieve ervaringen op te doen. Dit geeft zelfvertrouwen en werkplezier. De vrij gemakkelijke technieken van glas in lood geven al snel een mooi resultaat. En wordt het toch te moeilijk, dan helpen we een handje. Het leren genieten van het hier en nu is onze belangrijkste focus.”
Na 15 jaar groepsleider in de jeugdzorg, studeerde Ko klinische- en orthopedagogiek en volgde postdoctoraal de opleiding ‘Diagnostiek voor kinderen en jeugdigen’. Als GZ-psycholoog werkte hij als behandelcoördinator en in diverse managementfuncties.
Bij De Witte raaf komen zijn ervaring en interesses op een unieke manier bij elkaar: het maken van mooie ambachtelijke glas-in-loodramen, samenwerken met een diversiteit aan mensen en iedereen een inspirerende, veilige en uitnodigende werk- en leeromgeving bieden.
“Bij De Witte Raaf gebruiken we geen ingewikkelde methodieken, maar vertrouwen we op ieders eigen ervaring, mensenkennis en intuïtie. Uitgaan van eigen kracht met je sterke en zwakke punten, je goede en slechte eigenschappen, onze eigen karakters en overtuigingen. En dat geldt voor iedereen bij De Witte Raaf: je mag er zijn zoals je bent!”